Skrivet av: Mariell Dahlström | 23 februari 2011

Tänk vad ett namn kan göra…

Godafton godafton.
Jag sitter här i soffan och filosoferar lite. Jag och Sofia har avnjutit vårat kött som brukligt är på tisdagar.
Nu sitter vi som sagt i soffan och filosoferar och lyssnar på musik.

Jag har skickat ett mail till CSN och frågat lite försiktigt vilka skolor utomlands som är CSN berättigade…
Jag hoppas på att dom svarar att Brooks Institut i Santa Barbara är en av dessa.

Jag började också fundera på vart namnet Iris kommer ifrån, en av mina lärare har en dotter vid namn Iris nämligen. Och sedan råkade jag ju söka på mitt namn också. Det brukar alltid komma upp ”sökningen gav inga resultat” när söker på Mariell men den här gången så kom det upp att det är 220 st kvinnor i Sverige med det namnet, och med stavningen MarieLL. Jag fick plötsligt och oväntad stolthets känsla när jag satt där och tittade på mitt namn. Dom må ha svårt att uttala det i det här landet och döper ofta om mig till Marie, Marianne eller Maria. (Det gör dom ofta hemma i Sverige också för den delen…) Men jag kände mig plötsligt inte så besvärad och irriterad över det längre, jag är ganska unik med det namnet och den stavningen och jag är stolt över det! Jag minns att jag ibland tänkte och önskade när jag var liten att jag hette något annat, något som inte var så konstigt och annorlunda. Jag ville hellre heta Julia som det var tänkt från början att jag skulle heta. Men med tiden har jag accepterat det faktum att jag heter det jag heter och nu har jag alltså även kommit så långt att jag är stolt över det där konstiga lite ovanliga namnet jag har… 😉 Vid ett svagt tillfälle igår funderade jag på att kalla mig Erika när dom frågar efter namn till bokningar eller obetydliga tillfällen då dom vill ha namn, men nu blir det inget av med det, dom får snällt lära sig att det är MARIELL och inget annat!

Nu skall jag fortsätta njuta av min Linth Lindor Truffles och vara lite social med Sofia som vaknat ur sin dvala.

 

Annonser

Responses

 1. Vad spännande, vad har du tänkt läsa? Hoppas att den är berättigad! (För din skull menar jag men jag vill ju helst att du ska vara här!).
  Å Iris är ett jättefint namn, jag gick i min ungdom en smideskurs med en tjej som heter Iris. Vad ska jag säga att heta Iris hade inte varit helt fel :). Å blomman är en av mina favoriter!
  Jag tycker att du ska vara riktigt stolt över att heta Mariell för du är ju bäst! Apropå ovanliga namn så finns det en kvinna som jobbar på konsum i Gävle som heter Inga-Lena, det känns faktiskt lite underligt.

  Saknar dig massor!!! Många kramar från Anna

  Jag skall fortsatta och lasa foto och ta en examen hade jag tankt, om det ar berattigat vill saga. Jag skulle kunna vara kvar pa den skola dar jag pluggar nu och ta min examen. Men problemet da ar att dom kurser som jag har kvar att lasa for att fa min degree dar ar med en larare som jag har tva kurser med den har terminen och som jag bara inte klarar av. Hon ar val snall och sa, men hon lagger upp sina kurser sa konstigt! Hon borjar kurserna med dom svaraste uppgifterna, som ar nastan omojliga att losa, och hon kan inte lara ut sa att man begriper. Hon pratar konstant i 5 timmar och gor sa langa utlaggningar att man har svart att sorter ut vad som ar viktigt i det hon sager…

  Ja, Iris ar valdigt fint, det hette min mammas faster, en jatte haftig gammal tant! Tyvarr ar hon dod sedan nagra ar…
  Oj, det var ju lite overraskande, med en Inga-Lena pa Konsum… 🙂
  Hoppas allt ar bra med dig och att du har det bra i skolan!
  Saknar dig ocksa MASSOR!
  KRAM

 2. Händer det så ofta att de skriver fel? De känner ju till Disneys Ariel eller hur? Nästan samma namn bara +M och +L 🙂

  jag har nästan samma problem även om man kan tro att ”Carolin” är ju hur vanlig som helst och namnet finns egentligne i alla språk (engelska osv). men i Sverige blev det hela tiden ”carola” ”corinna” ”carin” eller nåt liknande…arghw

  Jag tycker mycket om ditt namn! det låter så fint och mjuk, nästan sjungande…

  Ja, det hander hela tiden, dem har ocksa valdigt svart att betona det. Men mina larare haller pa att lara sig ganska bra vid det har laget, speciellt den larare som jag hade aven forra terminen.
  Men oj. Ja, Carolin som ar sa vanligt! hur kan man fa det fel??!

  Tack, ja jag tycker ocksa att det later valdigt mjukt 🙂
  Carolin ar ocksa valdigt fint!

 3. 59076, varav 18 män… Det är fler än vad det bor på Gotland!

  Oj oj oj! Det var en del det du 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: