Skrivet av: Mariell Dahlström | 16 september 2010

Lägesrapport

Hur mycket kan häda på hur kort tid? En fråga jag funderat på dem senaste veckorna.  Sedan vi kom hit för snart 6 veckor sedan har det hänt Så mycket! Jag vet knappt vart jag skall börja…

Många svenskar har redan varit på akuten av olika anledningar, det började förhållandevis litet och odramatiskt (i avsaknad av bättre ord) och sedan eskalerade det, toppen nåddes när en av svenskorna åkte in på sjukhuset och det visade sig att hon hade hjärnhinneinflammation. Situationen var alvarlig länge och det var oklart om hon skulle klara sig eller inte. Men mirakulöst vaknade hon för ungefär en vecka sedan och som det verkar nu kommer hon att klara sig utan hjärnskador, Men hon kommer att få andra men. Det har varit väldigt omtumlande veckor, att försöka hantera situationen att någon som är så sjuk att utgången är oviss i ett främmande land. Att vara långt långt hemifrån och man börjar oundvikligen tänka ”om det var jag…” samtidigt som man tänker på hennes familj. Mitt i detta känslomässiga kaos skall man komma in i rutiner, komma in i skolsystemet, lära sig helt nya saker och dessutom på ett annat språk. Det har varit väldigt tufft och motivationen för att stanna har varit väldigt upp och ner. När det äntligen började ljusna lite efter att hon vaknat ur koman kändes det lite bättre. Men så blev det för mycket i skolan och jag orkade inte bära upp tyngden. Men efter att förklara läget för min lärare, som förstod situationen, känns det nu mycket bättre igen. Nu skall jag se till att inte hamna efter i skolarbetet igen och bara försöka fokusera framåt.

Men mitt i allt det här har det också varit bra stunder och jag har haft mycket kul. Jag trivs väldigt bra här och mina rumskompisar är jätte bra!

I helgen blir det utflykt till Court house med fika, farmers market och köpa färsk frukt och grönsaker, photo-shoot på stranden om det blir som det är tänkt och pluggsöndag.


Responses

 1. Jag blir omtumlad av att läsa det du skriver. Jag är inte så bra på att uttrycka mig i text men jag är lättad över att hon klarade sig. Förstår att det måste ha påverkat stämningen på din skola. Det kommer ju som en chock när någon plötsligt blir så sjuk.

  Bra att du har pratat med dina lärare och att de förstod.

  Jag blir så glad av att läsa att du trivs och att dina rumskompisar är så bra! Det låter jättemysigt att gå på farmers market, hade gärna följt med! De har bondens marknad på ett torg här i gävle varje lördag nu i september så jag tänkte gå och spana in den nu på lördag, men jag tvivlar starkt på att den kommer kunna mäta sig med eran!

  Ha det bäst! Många kramar från Anna Östrand Myrlund

  Hur har du det då? Trivs du i Gävle? Tror säkert att din markand också e bra, men som sagt kanske inte som den här… Tänkte på dig när jag fick höra om den… Känns som en Anna grej liksom 🙂
  Har du fått paketet jag skickade till dig? Skickade det till Söderhamn…
  Saknar dig super mycket! Massor med kramar från SB

 2. Jag har det bra. Trivs som fisken i vattnet här i Gävle! Ja paketet har kommit fram :). Jag är så nyfiken! Måste åka hem snart så jag kan öppna det :).

  Saknar dig också! kram!

  Skönt att höra att du trivs 🙂 Då blir jag glad!
  Ja, det får du göra, eller om dom eftersänder det till Gävle.
  Fast du kanske ändå borde åka hem och hälsa på i alla fall (?) 😉

  Stor kram!

 3. Ja det borde jag nog….. men inte än, de får sakna mig lite till först! ;). Men jag ville ju ha paketet…
  Fast Frida kommer ju och hälsar på idag så hon kan ju ta med det! Jippie!!

  Kram kram!

  rätta takter, låt dom sakna dig ordentligt innan du kommer hem! 🙂
  Ja, vad bra:) Hoppas du inte blir besviken bara :s
  Kramkram

 4. Mycket skönt ,att flickan nu vaknat upp. Det har skapat mkt oro, även för oss har hemma.men förstås ännu värre för ER ,som är nära.
  hoppas nu att det kan bli lite lugnare, efter all inställelseturbulens.
  skönt att det funkar bra med boendet!
  Ha det så kul, vi hörs
  kram mamma

  Ja, det är skönt att hon vaknat och att det börjar lugna ner sig lite förhoppningsvis.
  Det skall jag absolut ha! 🙂
  Kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: