Skrivet av: Mariell Dahlström | 11 augusti 2010

Så här började sagan…

Planeringen för den här smått galna rean började i februari ungefär. Det började med ett vanligt enkelt reklam utskick från förmedlingen IBS, International Business School. ”Studera utomlands” kul tänkte jag och så var jag på väg att skicka det i papperskorgen. Men så undrade mamma om det inte fanns bildjournalistik, jo det fanns det ju. Men det stod inte var, så jag skickade in en talong och fick efter några veckor en katalog. Utbildningen var i USA! Jösses, tänkte jag, det var långt bort men det verkar bra och fint. Jag gick på en mässa som anordnades av förmedlingen och så var jag fast!

Innan jag glömmer det, Tack Mamma för all hjälp med planerandet och fixandet av den här resan! Utan dig, och pappa, hade det inte blivit något…

Det hela fortsatte med att försöka ta sig igenom visumträsket, men även det gick tillslut. När antagningen kom från skolan så var det dags att börja berätta för folk att jag hittat på en helt galen grej, alla tyckte tack och lov att det var häftigt, bra och rätt. Sommaren har bestått av att jobba och förbereda resan. Nu är jag alltså här, i Santa Barbara, Kalifornien. Några mil norr om LA.

Jag skall plugga foto, om det undgått någon att det är det som är mitt nya mål med livet.
Jag hoppas att kunna hitta nya vägar att nå mitt mål, dokumentär fotograf, via det här.

Resan hit gick bra, så när som på krångel på flygplatsen i LA men det lämna vi bakom oss.
Här är det massor med trevliga svenska, hörde idag att det är ca 100 nya svenska studenter här i år.
Hoppas att det går att hitta studenter med andra nationaliteter i den ”svenska röran” också.
Jag anlände till LA flygplats i fredags kl. 12.50 lokal tid, vilket svensk tid blir kl. 21.50, då Sverige ligger 9 timmar före oss här. Jag kom till boendet vid 20 tiden lokal tid, då det inte fanns någon taxi i hela staden nästan eftersom det var Mexican Fiesta.
Senaste dagarna har bestått av att skriva in sig på skolan och rundvandring i staden. Det är mycket backar här och det är långt till allt, eller så kanske det bara känns långt till allt för att det är så mycket backar… Men det är en väldigt fin och mysig stad. Jag kommer trivas här.

Boendet delar jag med tre andra tjejer, vi har två sovrum, vardagsrum och kök. Det stora problemet kan bli en toalett på fyra personer, men än så länge har det fungerat bra.

Ikväll har vi provat någon konstig form av snabbkaffe, det jag och C (min sovrumskompis) drack smakade risgrynsgröt med socker och kanel… Smakade ok i början, men i längden var det ingen höjdare. Men vi kände oss väldigt amerikanska här ett tag, amerikanskt ”kaffe” och baseboll på tv.

Om ni tycker att det är mycket reklam på tv hemma, ingenting mot amerikansk tv! Ibland är det inte ens fem minuter mellan reklam pauserna och höjden av reklamgalenskap nåddes när det bröts för reklam i slutet av ett program och när det började igen var det bara eftertexten kvar av programmet…

Mycket är annorlunda, nej ALLT är annorlunda, men jag kan nog lära mig och leva med det.

Nu är det snart dags för sängen för min del, i Sverige är det börjar det nog snart bli dags att vakna.

Annonser

Responses

 1. Jag hoppas du får det jätte bra i usa och att det blir mycket att lära! jag ska från och med nu fixa lite på bloggen så lägger jag upp bilder här hemmifrån så du får se hur det ser ut när du inte är här!!!!! Som jag sagt förut ”har hört att killarna är snygga där över där du är” Hollywoodfru kanse? *LER* sköt om dig! din bror hälsar ”Gnu” som han alltid gör av någon anledning bara ni fårstår! *ler* Sanne och Nathaniel säger kram mariell å japp nathaniel lärde sig ditt namn på stuts!
  Många Kramar från oss alla!

  JA, det får du göra, så jag hänger med i den Gotländska tiden 🙂 Hollywoodfru? nja, eller varför inte, jag kan ju i så fall köp hur mycket objektiv och kameror som hellst och resa massor så jag kan fota över allt! Klockrent 😉
  Hälsa gnu tillbaka och pussa och krama barnen! Kul då kan jag inte ha varit Så hemsk i alla fall 😉 🙂
  Kram till er alla!

 2. Hallå där! Skönt att läsa att du är framme och trivs där. Skulle känts väldigt jobbigt om du inte gjorde det. Har tänkt mycket på dig och din resa men inte orkat med datorn…men så i kväll blev det äntligen av att jag kollade och då hade du skrivit- SUPER BRA!! Hoppas nu allt ska glida på och fungera. Det låter som min kropp skulle mått väldigt bra av att varit där i värmen.
  De har lovat oss sol i en vecka till så det hoppas jag på. Nu är det läggdags här och jag hoppas på en lugn natt utan mardrömmar. Natten som gick var lite rörig. Jag är rätt slut i kroppen av cellgiftet men det går ju över…men det är segt. Man längtar verkligen efter att det ska vara paus för kroppen…resten av den får väl hänga på. Men som sagt nu ska jag sova!! STOR KRAM från oss och vovvarna.

  Hej!
  Vad bra att jag hade skrivit lite här då när du äntligen fick/tog dig lite ork att kolla in här! 🙂
  Hoppas verkligen att ni får bra väder så att du kan sitta ute och njuta och inte behöva vara instängd… Hoppas att du haft en bra natt och att du verkligen har fåt sova. medan du (förhoppningsvis) har sovit har jag haft en Helt fantastisk dag här i SB! Mer om dt kommer i ett inlägg imogron. Men jag har varit på en underbar busstur runt staden! 🙂
  Ha det så bra och Stor Kram till er också, pussa hundarna också 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: