Skrivet av: Mariell Dahlström | 29 januari 2010

Svåra studier och fantastiska intervjuer

 

 

Hur gick då mitt möte med Stig Hammarstedt?
Jag var så nervös på morgonen att jag inte kunde få i mig något alls, inte ens lite te. Jag kände mig jätte löjlig som var så nervös. Det var inte för själva mötet med en duktig fotograf jag var nervös över, fotografer har jag ju träffat massor. Under ett helt år träffade jag ju bara en massa bra fotografer, så det gjorde mig inte nervös. (Inte i det läget, det var däremot nervöst att ringa honom då jag inte visste hur han var…)

Vad var jag då nervös för?
Det var nog mer för själva intervjuandet, jag kände mig inte helt bekväm med frågorna och vad jag egentligen skulle försöka få ut av den jag intervjuade för att min lärare skulle se det som ett fullgott svar. Frågorna hade vi alltså inte kommit på själva i gruppen utan alla i klassen hade fått samma frågor av våran lärare.

Men hur gick då det hela?
Strålande! Jag kände mig så glad och sprudlande när jag gick där ifrån. Stig var super trevlig, han gav av sin tid och han bemödade sig till och med att leta fram gamla skolarbeten från när han pluggade foto i Göteborg för masa år sedan. Det blev mycket foto pratande efter att dom obligatoriska frågorna om företagande var av klarade.

Jag berättade om mina framtidsplaner som dokumentär-/krigsfotograf. Han, som dem flesta, blev väldigt paff men tyckte absolut att jag skulle följa mitt hjärta om jag kände att det var det jag ville använda mitt fotande till. Han menade på att det fanns ju faktiskt många exempel på där bilden hade gjort en skillnad, i positiv mening, och det är ju det som är min dröm. Att få hjälpa andra med mina bilder. Nu kanske jag är på väg in i lite för flummiga områden en fredagskväll så vi går vidare med ”ämnet” Stig istället.

Han rådde mig att göra några ”hundår” på en lokaltidning innan jag gav mig iväg, för att få lite rutin och få en inblick i hur det fungerar på en tidning. Han har själv jobbat på en av våra lokaltidningar här på ön i många år innan han vågade satsa 100% på sitt företag. Han har även jobbat på en tidning i Göteborg.

Det var väldigt trevligt att sitta och prata med honom och tiden sprang iväg. Jag hade såklart med mitt ex av hans bok Shakespeare i Roma. Jag fick en ny skiva, eftersom dem som sitter i varje bok har ett hack i ett av spåren, och en signatur, jag hade inte alls någon baktanke med att ta med boken…

Han gick vid ett tillfälle i intervjun iväg för att hämta ett ex och visa att han brukar ha den som marknadsföring, han brukar ge en bok som present till sina nya kunder. När han kom tillbaka tog jag fram min bok och han blev både förvånad och glad att jag hade den.

En väldigt lyckad intervju!

Nu skall jag som bilden antyder, plugga. Jag hade slutprov i FEK (företagsekonomi)A i onsdags, det gick inte alls bra. Så jag har fått en hemuppgift för att klara G. Jag skall se till att göra den nu och resten av helgen fokusera på B kursen som drog igång idag. Om vi var förvirrade under A kursen var det inget mot vad vi var på lektionen idag. Idag hade alla samma förvirrade och koncentrerade ansiktsuttryck= ingen fattade ett ord av vad som gicks igenom på tavlan…
Känns ganska bra faktiskt, då är det inte bara för att jag är dum som jag inte fattar, då är det ju faktiskt svårt på riktigt;)

Super mysig fredag på er allihop!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: