Skrivet av: Mariell Dahlström | 23 januari 2010

År 2010s första händelse som ger mig en varm sprudlanade kännsla…

På företagsekonomin i skolan har vi fått en gruppuppgift att intervjua en företagare. Jag föreslog för min andra gruppmedlem att vi kanske kunde ta en fotograf eftersom det är därför jag läser kursen företagsekonomi, för att kanske i framtiden starta eget. Hon hade inga invändningar och vi startade sökandet efter ett lämpligt företag inom foto.

Idag ringde jag till Stig Hammarstedt och frågade om vi kunde få intervjua honom om has företag. Mötet är bokat och klockan 09,00 på måndag skall vi infinna oss hos honom!

Jag blev alldeles lycklig och var i hela kroppen när det stod klart för mig att han inte tänkte avvisa mig och vänligt men bestämt tala om att sådant hade han inte tid med…

Jag har hans fantastiska bok Shakespeare i Roma. En bok med hans bilder från de 18 år han fotograferat Romateaterns uppsättningar av Shakespeare. Texterna är skrivna av Nina Pontén och det finns även en cd i boken med musik från uppsättningarna, av Thomas Almqvist.
Jag förvarar ännu boken i plastfodralet som fanns runt boken när jag köpte den… Den är en av mina finaste böcker i bokhyllan och ger mig en av dom bästa fotoupplvelser en bok kan ge mig, så den får absolut inte få några fula märken!

För er som tycker det minsta om teater, kom till Gotland och se en föreställning på Romateatern! Det är något ni sent kommer glömma.
För er som tycker det minsta om Shakespeare, kom till Gotland och se en föreställning på Romateatern! Det är något ni sent kommer glömma.
För er som tycker det minsta om teater och Shakespeare se en föreställning på Romateatern och ni kommer aldrig att få nog…!

Jag ser fram emot måndag så mycket att jag kommer att gå och lägga mig super tidigt varje kväll fram till dess så att det blir måndag snabbare…!

Annonser

Responses

 1. vilka underbara bilder!!!
  och jag är överens med dig – shakespear theatern var so fantastisk! Jag sa ju till Jan att vi måste nån gång åka till Gotland och om vi är där, då måste vi gå dit!
  Kram Caro

  Tack! 🙂
  Ja, visst var den fantastisk. Ni måste absolut komma och kolla lite Shakestear någon sommar:)
  Kul att höra från dig, det var ett tag sedan.
  Kram Mariell

 2. Det var då tusan vad du skulle hypa den där teatern och boken…nästan så att jag känner för att leta upp den på något av Stockholms bibliotek, om så enbart för att stilla nyfikenheten. Vad tycker du – ska jag slösa tid och energi på det? 😉

  Trevliga bilder förresten, det känns som att det är du med all din pepp som skiner ner genom molnen på den översta bilden 🙂

  Nej, Robert du skall inte slös energi på det. Du skall investera lite av din energi i att leta upp boken på biblioteket och i gengäld få lite inspiration. 🙂
  När jag var där och pratade med honom så berättade han att det var blandat analoga och digitala bilder i boken. Man tydligt se vilka som är vilka om man tänker på det… Hoppas att du hittar boken och att du finner den lika värdefull som jag gör:)
  Kram på dig:)

 3. Kul att läsa, man blir sugen på teater!
  Och jag gillar den nedre bilden extra mycket, det där med upprepning finns ju i den, även fast det är en manet som härmar en sol 🙂 Fint!
  Förresten så vet du redan tror jag att jag är svag för sånt där dis 😉

  Kram

  Ja, visst blir man. Jag hoppas att dom kommer att ha ekonomisk möjlighet att fortsätta teatern i Roma. Dom kommer inte att få något bidrag från kommunen i år, så som jag förstår så ligger romateatern lite på ”ruinensbrant”… 😦

  Kul att du gillar bilen, ja Schtela=dis;)
  Kram Mariell


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: