Skrivet av: Mariell Dahlström | 30 november 2009

Ingen bild men lite uppdatering

Jag satt i skolans studiotek och skrev en artikel till svenska c lektionen på fredag, artikeln handlar om samkönade äktenskap och adoption. För mig är det självklart att även ”homoadoption” skall vara lagligt och behandlas på samma sätt som alla andra adoptionsansökningar.

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om i det här inlägget, det var bara ett sidospår. Det jag skulle skriva var att medan jag satt där och skrev så ringer min telefon. Det är från lasarettets operations planering och dom undrar om jag kan komma in och göra min minisk operation imorgon istället för den 17 dec som var planerat. Jag blev lite paff men bestämde mig för att göra det.
Då hinner jag bli bra till jul så att jag kan jobba alla passen jag fått runt jul och nyår!
Det skall vara en enkel operation och jag skall kunna gå därifrån ”för egen maskin”. Men jag känner mig lite tvivlande till det. Jag tror att jag kommer att behöva hoppa runt på kryckor ett tag innan jag kan gå som vanligt igen. Anledningen till att jag inte tror att jag kan gå direkt är att jag har ju andra skador som jag befarar kommer ställa till det lite ett tag.

Men annars är jag inte ett dugg orolig för operationen eller sövningen. Jag litar på läkarna, det enda jag inte litar på möjligtvis är min egen kropp och att den uppför sig som den skall. Men om så är fallet så är jag övertygad om att läkarna ser till att det löser sig på bästa sätt.

För dom som undrar och som jag inte berättat det för så är mina planer på lumpen och försvarsmakten nedlagda. Jag var antagen till mönstring men beslutade att inte åka på den. Jag visste redan vad svaret skulle bli, att jag inte blev antagen på grund av mina dåliga knän.
  Men det hindrar mig inte från att förvärkliga min dröm om att bli dokumentär krigsfotgraf. Jag vill också tacka alla som tror på mig och som stöttar mig. Ni har inte en aning om vad det betyder för mig. Ni är tyvärr inte så många men ni är desto mer betydelsefulla istället.

Jag återkommer när jag vaknat ur mitt ”narkosflummiga” tillstånd.


Responses

 1. Tja tjejen och Frank! Och inte att förglömma lilla Canon…;)
  Hur är allt?
  Underbara bilder Mariell, ser ut som du och Canonen kommer riktigt bra överrens.
  Kram kram och välkommen in till min nya hemsida och blogg.
  Länkar dig från den Bloggen nu..

  HEJ!
  Allt är bra. Frustrerad över att inte kunna gå som vanligt och göra som jag vill.
  Har fått vissa restriktioner gällande mitt knä och det är jobbigt med en ständig värk, det vet väl du…
  Ja, jag och Canonen kommer bra överens, han är så snäll så;)
  Jag skall titta in till dig på hemsidan när jag har tid att titta ordentligt. Har varit inne en och tagit en snabb titt, fint 🙂
  Kram

 2. Oj, har du såna planer!….vad förvånad jag blev först…sen funderade jag på hur och vilket slags krigsdokumentärfotograf du menar, och kom på att det finna m å n g a sätt att dokumentera sånt på. Det finns ju liksom många slags ”krig” också. Det ska bli spännande att få se var din längtan för dig, för det håller den på att göra. Håll drömmen varm.

  Ja, jag har sådana planer. Många brukar bli ganska förvånade, och dem alra flesta säger att jag inte skall ge mig iväg till sådant elende. Det är så farligt. dem tycker at det är bättre att jag håller mig hemma på lilla Gotlande eller i ala fall i Sverige. Men min känsla är att om det är så farlitg, varför skall då invånarna i dessa länder behöva vara där? Det är därför jag vill dit, jag vill försöka göra något för att hjälpa dem. Det låter som omöjliga drömmar kanske, men då har ajg i all fall gjort något för att skapa en bättre värld. Någon människa kanske det gör skilnad för och då är det värt det. Det är mest befolkningen och deras lidande jag vill fotografera, men även fronten. Jag vill visa den stora bilden inte den lilla…
  Tack för din uppmuntran den betyder mycket!

  Mariell


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: